Pozvánka: Režisér tripu – psychedelie a křesťanství

Česká psychedelická společnost si dovoluje pozvat čtenáře Náboženského infoservisu na přednášku Jana Blahůška nazvanou Režisér tripu: psychedelie a křesťanství. Uskuteční se  v pondělí 5. prosince 2022 od 18:30 v komunitním prostoru Ze Mě, které sídlí na adrese Na Louži 7, Praha 10. Další informace a vstupenky lze získat zde.

Anotace a informace o přednášejícím:

Jan Blahůšek. Foto: JB Libočák (2022).

Mají psychedelické tripy nějakého režiséra? A kdo nebo co by to mohlo být? Podle jedné z koncepcí pocházející z komunity českých psychonautů řídí tripy tak zvaný „Režisér tripu“. Skutečně by mohla psychedelické prožitky řídit nějaká vyšší inteligence, která se nachází mimo člověka? Nebo je řídí naše vlastní duše (psýché)? Anebo snad platí, jak učí mystikové všech náboženství, že Bůh je jakási přirozená „hlubina bytí“, která se nachází v nitru každého člověka? V této přednášce nás teolog, religionista a člen České psychedelické společnosti Honza Blahůšek provede pozoruhodnými vztahy mezi psychedelií a křesťanstvím, vztahy inkvizičně konfliktními i mysticky intimními.

Mgr. Jan Blahůšek absolvoval evangelickou teologii a postgraduálně studoval religionistiku. Celoživotně se zabývá světovou mystikou, zenovým a mahajánovým buddhismem, hinduismem a nověji také psychedelickou spiritualitou. Vyučuje buddhistickou meditaci, jógu a čchi-kung, které praktikoval u řady českých i zahraničních učitelů (Bohumil Houser, Jan Žlábek, Kemmyo Taira Sato atd.). Dlouhodobě pracuje v sociální oblasti. Publikuje články v religionistickém časopise DINGIR, na blogu České psychedelické společnosti atd.

Náhledová fotografie: Fotka od Gerd Altmann z Pixabay 

Psali jsme v Dingiru:

téma: Psychedelická spiritualitaDingir 23 (4), 2020, obsah a vybrané články zde.

Související příspěvky:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments