Pozvánka: Biblické, teologické, etické a psychologické aspekty homosexuality

Problematika přijetí osob s odlišnou sexuální orientací je v poslední době jedním z nejhojněji diskutovaných témat na celospolečenské úrovni. Do veřejné debaty se často různým způsobem promítají také náboženské argumenty a postoje jednotlivých náboženských společenství. Zamýšlejí a vyjadřují se k záležitostem sexuálních orientací a pohlavní identity obecně i postavení osob hlásících se k LGBTQ+ komunitě v řadách věřících.

Komise pro přípravu rozhovoru s lesbami a gayi Českobratrské církve evangelické připravila pro zájemce o toto téma dvě online diskuse ve formě moderovaného panelového rozhovoru (oficiální pozvánka je na webu ČCE zde). První z nich se uskuteční již dnes 10. února od 18:30 hodin prostřednictvím YouTube kanálu Českobratrské církve evangelické. Tématem budou „Biblické, teologické, etické a psychologické aspekty homosexuality“. Hosty setkání budou biblista prof. ThDr. Martin Prudký, etik doc. Jindřich Halama a psychoterapeutka MUDr. Dagmar Křížková. Diskusi bude moderovat farář ČCE pro menšiny a humanitární aktivity Mikuláš Vymětal. Diváci mají možnost své dotazy posílat předem na e-mailovou adresu daniel@fojtu.de nebo je pokládat přímo v chatu během živého vysílání.

Následující setkání na téma „Jak se žije lesbám a gayům v církevním prostředí a v české společnosti“ je naplánováno na středu 24. února rovněž od 18:30 hodin.

 

Náhledová fotografie: Marta Branco, Pexels.com, převzato z prezentace ČCE.

Související příspěvky:

Ve sporech o LGBTQ nechtějí někteří metodisté už dále čekat.

Mormoni a LGBT – možné změny?

LGBTQ+ bohoslužba v Praze.

Papežovo přelomové vyjádření k homosexuálnímu partnerství.

Pohyb u slovenských evangelíků v širším kontextu.

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments