Pravoslavní křesťané připravili rozhovory s muslimy

Dnes v Istanbulu (resp. Konstantinopoli) pod záštitou pravoslavného ekumenického patriarchy Bartoloměje začíná dvoudenní akademický křesťansko-muslimský dialog. V jeho rámci proběhne rovněž  setkání nazvané „Partnerství v akci: Na cestě k jedné Zemi, jedné rodině, jedné budoucnosti“. To je  součástí série takovýchto setkání, jež podle organizátorů, k nimž patří i Mezináboženské aliance pro bezpečnější společenství (Interfaith Alliance for Safer Communities), mají přispívat k dialogu o závažných společenských otázkách, jakými jsou změny klimatu, humanitární a mírové aktivity, zajištění spravedlivého přístupu k potravinám či ochrana dětí a nejzranitelnějších sociálních skupin.

Letos v květnu se setkání Partnerství v akci konalo v chámu Bahá’í v indickém Dillí u příležitosti setkání států G20. Zdroj: zde.

Vědecké konference v Istanbulu se vedle představitelů pravoslavných autokefálních církví a muslimských komunit účastní i zástupci mezinárodních nevládních organizací a také akademici z různých zemí. K účastníkům promluví i sám patriarcha Bartoloměj, jenž oficiálně k aktivní účasti přizval i istanbulského  muftího, univerzitního profesora Safiho Arpaguşe.

Podle The Orthodox Times s přihlédnutím k dalším zdrojům.

Náhledová fotografie ze zdroje zde.

Psali jsme v Dingiru:

Téma Dingiru 3/2003: Mezináboženské vztahy (plný text čísla zde)

Související příspěvky:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments