37. Světové dny katolické mládeže: bohoslužbu s papežem zahajoval DJ kněz

V Lisabonu se od 31. července do 6. srpna konaly 37. Světové dny mládeže, kdy se zde s papežem Františkem setkalo více než jeden a půl milionu mladých lidí z celého světa. Vrcholem setkání byla společná vigilie v ústí řeky Tejo. Před samotným setkáním mohla strávit každá národnost týden v nějaké portugalské diecézi. Češi měli svou základnu v Portu. Setkání se účastnilo více než tři tisíce českých poutníků.

Jedním z hitů setkání se stal také kněz a DJ Padre Guilherme, který svým hudebním setem zahajoval ranní bohoslužbu s papežem. Jeho set ze setkání si můžete prohlédnout na Youtube.

Vojtěch S., jeden z účastníků o svých zážitcích řekl:

Pro světové setkání mládeže mě nadchli hlavně mí rodiče, kteří jich ve svém mladí zažili hodně, rádi na ně vzpomínají a vyprávějí nám o nich jako o zážitcích na celý život. Dále i moje zkušenost se setkáním, byť jen s celostátním v Hradci Králové, které bylo skvělé. A samozřejmě moji kamarádi, s kterými jsme se rozhodli tuto akci podniknout a bez kterých bych tady nebyl.

Můj asi nejhezčí okamžik, který jsem na setkání zažil, byl ke konci vítání svatého otce, kde jsem bohužel Františka přes dav lidí neměl šanci spatřit, ale mně stačil ten dav. Když jsem viděl tu masu lidí spolu zpívat hymnu těchto dní, mávat vlajkami, hromadně se radovat a věřit v Pána, byl jsem šťastný a vděčný, že můžu být součástí této rodiny dětí Božích, a že se můžu radovat s nimi.[1]

Poznámka:

[1] Redakce provedla jazykovou korekturu.

Fotografie: Lucie Tutrová.

Související příspěvky:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments