Seminář s Evou Hronovou, bývalou představitelkou hnutí AllatRa v Česku

V první části rozhovoru pro Náboženský infoservis v červnu tohoto roku paní Hronová řekla:

Kdybychom se podívali na začátky hnutí a udělali skok zpět do současnosti, tak bychom spatřili dvě úplně jiná společenství. V minulosti byla hlavní ideou opravdu absolutní rovnost všech, šíření lásky, respektu a úcty k volbě každého člověka… Tvořivá společnost je plná opravdu schopných, velmi pracovitých a svědomitých lidí, kteří zřejmě často ani nemají tušení, že jsou zneužíváni k něčemu nekalému, případně jsou silně oddaní některým lidem… Ve společenství totiž panuje obrovská důvěra v některé osoby a často tam slýcháte, že on, ona přece ví, co dělá, on, ona by nás netlačil do ničeho špatného.

Ačkoliv hnutí AllatRa ani její veřejný projekt Tvořivá společnost nemá hierarchii vedoucích, paní Eva Hronová díky své organizační a přednáškové činnosti jako jedna z hlavních vedoucích působila. Několik let byla doslova českou „tváří“ hnutí AllatRa. Seminář s Evou Hronovou pořádá katedra religionistiky Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy pro studenty kursu „Nová náboženská hnutí“ i pro veřejnost. Koná se ve středu 22. listopadu 2023 od 17:30 hodin v posluchárně H 301 Husitské teologické fakulty, v Pacovské ulici 4, Praha 4 (blízko metra „Budějovická“). Vstup je zdarma.

Náhledová fotografie: archiv Evy Hronové.

Psali jsme v Dingiru:

Jakub Ludvík, Úspěch i neúspěch hnutí Allatra: Mileniální hnutí hledá nové členy i v české společnosti, Dingir 25 (2), s. 38–40. Více zde.

Související články:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments