Husitská teologická fakulta uspořádá konferenci o alternativní spiritualitě

Katedra religionistiky Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy zve čtenáře Náboženského infoservisu na konferenci „Alternativní spiritualita: New Age, (novo)pohanství, (neo)šamanismus“, která se uskuteční ve dnech 19. a 20. října 2023.

Konference se soustředí na alternativní spirituality současnosti stojící mimo hájemství tzv. tradičních náboženství. Soustředí se zvláště na duchovnost hnutí Nového věku, (novo)pohanství a (neo)šamanismus, ale rovněž na související jevy a podmnožiny těchto velkých proudů, např. (ale nejen) na psychedelickou spiritualitu, netradiční spiritualitu vzniklou z populární kultury, nová náboženská hnutí, která z těchto proudů povstávají, i na širší kontext těchto fenoménů v tradičních náboženstvích a západním esoterismu. Hlavním cílem konference je propojit experty z různých oborů, kteří se těmto tématům věnují, a zahájit pravidelné setkávání a dialog jak mezi námi navzájem, tak se zájemci z řad studentů i veřejnosti.

Vybrané konferenční příspěvky budou následně publikovány v kolektivní monografii nebo tematickém čísle některého z odborných periodik.

Právě byla otevřena možnost přihlašování řečníků. Názvy a anotace zamýšlených příspěvků lze do 30. června 2023 zasílat na mail zuzana.kosticova@htf.cuni.cz. Do předmětu mailu prosím uveďte „Konference Alternativní spiritualita – příspěvek“.

Náhledový obrázek: Pixabay.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments