Thajské chrámy z ptačí perspektivy

Thajské aerolinie přišly s originálním projektem, jak navýšit příjmy z letecké dopravy v době, kdy mnoho zemí kvůli koronaviru uzavřelo své hranice, některé lety byly úplně zrušeny a ani ty zbývající často nejsou ani plně obsazené. Chtějí cestujícím umožnit speciální duchovní zážitek.

Ruiny chrámu Wat Chaiwatthanaram v bývalém hlavním městě Ayutthaya, které bylo roku 1767 zničeno nájezdníky z Barmy. Autor: G2nfreeb.

V pondělí 30. listopadu se uskuteční vyhlídkový let „Magical Flying Experience“ nad nejvýznamnějšími buddhistickými památkami v 31 thajských provinciích. Letadlo odstartuje z letiště v hlavním městě Bangkoku. Během tříhodinového letu cestující uvidí 99 posvátných míst buddhistické tradice, k jehož theravádové větvi se v Thajsku hlásí téměř 94 % obyvatelstva. Účastníci spatří z ptačí perspektivy památky jako jsou chrámy Wat Arun a Chrám smaragdového Buddhy v Bangkoku, chrámový komplex Wat Phra Borommathat v provincii Chaiya nebo památky v Sukhothai a Ayutthayi. Během letu se bude podávat speciální menu a zpívat buddhistické mantry. O výklad k „navštíveným“ památkám a řízení zpěvu manter se během letu postará historik náboženství Dr. Khata Chinbunchon, který je známý též jako věštec thajských celebrit.

Ceny letenek pro tuto speciální událost se pohybují v přepočtu mezi 4 a 8 tisíci českých korun. Dle prohlášení viceprezidenta společnosti Thai Airways je let podporován thajskou vládou v rámci programu podpory domácího cestovního ruchu. O projektu informoval také americký zpravodajský server CNN a britský The Guardian.

Náhledový obrázek: Chrám smaragdového Buddhy v Bangkoku. Autor: Preecha.MJ

Související články:

Rebelující mnišky v Thajsku.

Buddhistický aktivista, který zpochybnil sloní bitvu v 16. století, nepůjde do vězení.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments