Himálajské centrum Potala zve na léčebné programy a rituály

Himálajské centrum Potala o. p. s si dovoluje pozvat čtenáře Náboženského infoservisu a všechny příznivce Himálaje, Tibetu a tibetské kultury na programy, které se díky zlepšování pandemické situace uskuteční v nejbližších dnech a k účasti na charitativních projektech na pomoc právě v himálajských oblastech.

Situace v zemích, které jsou našim srdcím blízké, ať už jde o Nepál, Indii, Bhútán nebo Tibet, o němž máme jen málo zpráv, není zdaleka tak přívětivá jako u nás. Na podporu Nepálu vyhlásil sbírku finanční pomoci Člověk v tísni i Namasté Nepál.

Potala o.p.s. se připojuje vyhlášením mimořádné finanční pomoci pro naše partnerské Tibetské dětské vesničky. Pomoc bude rozdělena podle konkrétních potřeb ve spolupráci s vedením TDV. Podrobnější informace připravujeme, ale svůj příspěvek můžete poslat již dnes na transparentní účet Potaly u FIO banky 2800844702 / 2010, variabilní symbol 2021.

Můžete také podpořit návrh zaslaný vládě ČR, aby očkovací vakcíny proti covidu 19, které Česká republika nestihne včas spotřebovat, nabídla např. Bhútánu či Nepálu. Více se dočtete ve výzvě Vakcíny pro Himálaj.

Bez měsíce to bude rok a půl, co jsme měli naposledy příležitost probírat s tibetským lékařem Čhančhub Zöpou naše zdravotní problémy a prožívat jím vedené autentické tibetské rituály. Máme pro vás skvělou zprávu! Koncem června, v termínu 25. 6. – 28. 6. 2021 bude pan doktor opět v Himálajském centru.
Pokud se někdo chce přihlásit na diagnostiku, ozvěte se prosím mailem nebo zprávou SMS na tel. 775156886, kontaktujeme vás zpátky a upřesníme termíny.

Zveme vás také ke společným rituálům, které proběhnou v Himálajském centru:

TIBETSKÉ RITUÁLY
Upozorňujeme, že je potřeba se předem přihlásit, centrum má omezenou kapacitu. Pokud se nebudete moci zúčastnit, je potřeba nám dát VČAS vědět, místo vás se může zúčastnit někdo jiný. Doporučený příspěvek je 150 Kč.

Prosíme potvrďte vaši účast předem na potala@potala.cz nebo SMS na 775156886.

Dodržujte prosím nařízení spojená s covidem 19, pokud se necítíte dobře, máte zvýšenou teplotu či jiné příznaky, chraňte ostatní a zůstaňte raději doma.
Pokud máte vlastní zvonek dilbu a žezlo dordže, vezměte si je na obřad s sebou.

Pá 25. 6. od 19 hod.: Obřad k Zelené Táře
Tára je ženský Buddha, manifestace nejvyšší moudrosti všech Buddhů. Ochraňuje nás před vnitřními i vnějšími nebezpečenstvími, poskytuje nám všechny potřebné podmínky pro náš duchovní trénink a vede nás a inspiruje svými požehnáními tak, jak postupujeme na duchovní cestě.

So 26. 6. od 19 hod.: Čhangbu gjacchar a čö
Jedná se o očistný obřad za pomoci vody a mouky campy z praženého ječmene.

Po 28. 6. od 18:30 hod.: Obřad k Buddhovi medicíny (tibetsky Sanggjä Mänla, sanskrtsky Bhaišadžjaguru)
Tento obřad a jedním z tradičních a často používaných obřadů tibetského buddhismu, s nímž se u nás můžete zblízka obeznámit. Praxe Buddhy medicíny nebo také Buddhy Léčitele, Nejvyššího Léčitele je účinnou metodou, jak posílit uzdravovací schopnosti sám u sebe i vůči druhým, ale také pro překonání vnitřních nemocí připoutanosti, nenávisti a nevědomosti. Meditace na Buddhu medicíny pomáhá zvládnout a umenšit tělesné a duševní nemoci a utrpení.

Přejeme vám všem pevné zdraví a odolnost proti fyzickým i duchovním nesnázím a strastem a těšíme se na setkání!

Za Potalu, Zuzana Ondomišiová.

 

Psali jsme v Dingiru:

Téma Dingiru 4/2004: Tibetský buddhismus (plný text čísla zde)

Téma Dingiru 3/2020: Tibet v české společnosti (obsah a vybrané texty zde)

Rozhovor se Zuzanou Ondomišiovou: To poslední, co si Čína nepodmanila.

 

Související příspěvky:

Saga Dawa: Tibeťané slavili Buddhovy narozeniny

Larung Gar: demolice buddhistického kláštera pod záminkou hospodářského růstu

Náboženství v oblasti řeky Indus – od buddhistických pramenů k islámské deltě 1/4

Jak buddhisté zvládají koronavirus

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments