Ivo Benda je stále v kontaktu

Jsou to již více než dvě desítky let od doby, kdy začal informatik Ivo Benda (*1961) české veřejnosti zprostředkovávat poselství od Vesmírných lidí, v jejichž čele stojí Aštar Šeran. Blonďatému, modrookému veliteli Velké vesmírné flotily se zářivou pletí a téměř ženskými rysy se obzvláště kolem přelomu tisíciletí téměř nedalo vyhnout. Duhové obrázky Aštara Šerana a jeho dalších spolupracovníků s poselstvím Milujeme vás a pomáháme vám se šířily pomocí obrovského množství internetových domén v různých jazykových mutacích, plakátů i letáků v poštovních schránkách obzvláště v Česku, ale i na Slovensku. Volné společenství posluchačů přednášek Ivo Bendy tehdy tvořilo několik desítek příznivců a další desítky nezávazných zájemců. Někteří z nich se sami stali kontaktéry. Jednou z nich je i Jana Kyslíková (podrobně v rozhovoru zde). Věhlas Ivo Bendy a Vesmírných lidí se šířil také díky značnému zájmu odpůrců nových náboženských hnutí a nejrůznějších recesistů. Po roce 2000 však začal počet Bendových posluchačů i zájem veřejnosti klesat. Ivo Benda se postupně stahoval z veřejného života a od roku 2005 žije na Slovensku.

Téměř deset let Ivo Benda veřejně nevystupoval. Jen tu a tam se na nějaké plakátovací ploše nebo ve schránce objevil leták informující o přízni Aštara Šerana. Zřídka bylo možné nalézt stánek s označením Vesmírní lidé na některém esoterickém festivalu (Miluj svůj život, Ezotera apod.). Informace na webových doménách však zůstávaly neaktualizované a ani na kontaktních emailech nikdo neodpovídal. V posledních několika letech však Benda opakovaně vystoupil v různých, hlavně internetových pořadech s esoterickou tematikou, aby znovu prezentoval své učení. Ve dnech 29. a 30. října vystoupil také v pražském soukromém klubu Eccentric.

V úvodní asi čtyřicetiminutové části přednášky představil Benda svůj životní příběh. Vyprávěl o tom, jak se na podzim roku 1996 seznámil s učením Michaela Hasemanna o mimozemšťanech a později s Miloslavou Drskovou, která ho naučila kontaktérství (dovednost vzdálené komunikace s vesmírnými bytostmi). Záhy začal veřejně vystupovat a vydávat rozsáhlé soubory textů nazvané Rozhovory s poučením od mých přátel z vesmíru. Jeho cílem je, jak sám říká, řešit problematickou situaci lidí. Za největší problémy lidstva pokládá zhoršování počasí a zotročování lidí skrze práci. „Hledal jsem moudřejší bytosti, které už tyto problémy zvládly na jiných planetách. Tyto bytosti jsem našel a oni nám nabízí svou pomoc. Já ji nikomu nevnucuji a oni také ne. Ale nabízíme ji.”

Za nejlepší cestu k řešení problémů lidstva považuje Benda právě učení se od vyspělejších civilizací a předávání jejich rad co největšímu počtu lidí. Benda kritizoval životní styl současnosti v bytech, kancelářích a autech mimo přírodu a spojení s půdou. V této souvislosti považuje za průlomovou sérii knih ruského spisovatele Vladimira Megreho známé jako Zvonící cedry Ruska nebo Anastasia. Považuje ji za nosnou z hlediska řešení sociálních i ekonomických problémů lidstva v tom smyslu, že by lidem měla být rozdána půda a přidělen základní garantovaný příjem. Tím by člověk nemusel být zotročen prací mimo svou zahradu a mohl by žít v souladu a vztahu s přírodou a svými blízkými. Takto, v parcích a zahradách a z čistě rostlinné stravy, podle Bendy žijí i vyspělé společnosti, odkud pochází Ptaahova a Aštarova flotila.

Úterní beseda s Ivo Bendou nakonec trvala téměř tři hodiny. Benda představil posluchačům také své představy o zákonech vesmíru, fungování technických vynálezů, názory na ekonomické problémy, politiku, podstatu nemoci a úmrtí Karla Gotta a doporučil vhodné filmy, hudbu a publikace ke studiu, které podle jeho názoru nejlépe zprostředkovávají pravou podstatu tohoto světa. Dále věnoval pozornost dalším problémům, jako je nadužívání technologií, uhlíková stopa a ztenčení ozonové vrstvy, nedostatečný přístup k pravdivým informacím a ovládání člověka entitami z temných světů pomocí investic do ekonomiky a propagace. Na druhou stranu vyvýšil planetu Zemi jako výjimečnou v tom smyslu, že máme jako lidstvo svobodu si vybírat z pozitivního i negativního stavu, což na vyšších planetách nelze. Proto podle Bendy nemohou ani Vesmírní lidé na Zemi jakkoli zasahovat, protože zasahování je činností negativní. Nejsme bezmocní, všechno máme ve svých rukou. Nemůžeme se vymlouvat na jiné lidi, tajné organizace ani na mimozemšťany z nižších světů. Příčiny můžeme vždy hledat pouze ve svých vlastních špatných volbách v tomto nebo v předchozích životech,“ uvedl Benda s charakteristickou naléhavostí. Tím zůstává na lidstvu odpovědnost za získávání nových informací, spolupráci s Vesmírnými přáteli a rozvíjení své intuitivní mysli na úkor té logické a podle něj ovládající a vypočítavé.

Pokud srovnáváme učení Ivo Bendy kolem roku 2000 s jeho posledním vystoupením v klubu Eccentric 29. října 2019, můžeme bezesporu pozorovat jistý posun. Do popředí se oproti dřívějším vystoupením dostal akcent na zdravou výživu, vztah člověka k půdě a jeho životnímu prostředí a jeho vlastní odpovědnost za život v kombinaci s utopickými představami o možném budoucím uspořádání života na planetě Zemi. Během přednášky naopak ani jednou nezazněla dříve tak zásadní varování před čipovou totalitou a ovládáním ještěry ani zprávy o blížícím se evakuování připravených lidí Aštarovou flotilou. Působení Bendových vesmírných přátel jako by se zcela omezilo na sdělované dobré rady k překonání obtíží lidstva. V závěru besedy se Benda ostře vymezil proti jakýmkoli předpovědím o konci světa, finálního souboje dobra a zla, či jiné formě mileniálních očekávání.

Fotografie: Daniel Hauser.

Psali jsme v Dingiru:

Dingie 4/1999: Ufologie jako náboženství (plný text čísla zde).

 

Související příspěvky:

Znamení na nebi 23. září 2017

Jana Kyslíková nepřevibrovala

Jana Kyslíková převibrovala

O Boží rodině na Radiu Wave

Paní Michaela a její archanděl

 

Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Dle hlasů
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
5. 11. 2019 12:13

Kdo sleduje příspěvky Boží Rodiny a vyciťuje srdcem, ví, že Ivo Benda je nakažen virem, který mění frekvenci a dělá z něj poslušnou loutku, která káže o falešné transformaci a o tom, že spásu lze najít ve vnějších věcech, jako je výživa nebo hospodaření na rodových statcích. Nic není dále od pravdy, situace na planetě se stále zhoršuje a tento systém není reformovatelný, Ivo Benda stejně jako mnozí jiní pracovníci světla měl zpočátku skutečně pravé spojení s Vesmírnými lidmi a udělal spoustu záslužné práce včetně osvěty a zpřístupnění knih Nového Zjevení od Petra Francucha na svých stránkách, postupně byl ale převáděn na… Číst dále ->