Aktuální číslo studentského religionistického časopisu Sacra

V těchto dnech je na webových stránkách k dispozici nové číslo studentského odborného religionistického časopisu Sacra. Tento časopis je vydáván dvakrát ročně od roku 2003 Občanským sdružením Sacra ve spolupráci s Ústavem religionistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Hlavním cílem časopisu je poskytnout studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia prostor pro publikování studií, rozhledů, polemik, rozhovorů, recenzí a zpráv z oboru akademického výzkumu náboženství. Všechny publikované texty a celý archiv časopisu jsou volně dostupné ve formátu PDF prostřednictvím Digitální knihovny FF MU zde. Tištěnou verzi časopisu je možné získat osobně v Ústavu religionistiky FF MU v Brně.

Obálka aktuálního čísla Sacra 2/2019.

Aktuální vydání nabízí čtenářům odbornou studii brněnské doktorandky Jany Nenadalové Spiritualita Colina H. van Eeckhouta a Church of Ra: Dualita a bolest, která potěší zájemce o studium alternativní spirituality. Do rubriky Eseje přispěl svým textem Vánoce mezi komercí a rodinou pražský student religionistiky Hynek Bečka a brněnský student religionistiky Jan Král s polemikou Etnocentrismus jako součást klasifikací: Srovnání konstrukce hinduismu a středověkých herezí.

V reportážní rubrice „Zprávy“ se tentokrát urodily tři texty. Petr Šrajer nachystal reportáž Zpráva o konferenci Metal, okultura, umění 2019, Tereza Menšíková referuje o konferenci 18th International Conference on Maharashtra 2019 a Michal Puchovský sepsal své dojmy z konference Doctoral Conference: Sacred Locations: Spaces and Bodies in Religion 2019.

Pravidelnou rubrikou je taktéž výběr čerstvě vydaných religionistických titulů. Ten připravila Tereza Menšíková.

Grafiky: Beáta Rakowská, zdroj: Sacra.cz.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments