Majetek společnosti Strážná věž roste

V roce 2018 byla zveřejněna zpráva o majetku Biblické a traktátní společnosti Strážná věž, jejímž úkolem je zajišťovat tiskové, správní a jiné majetkové služby společenství svědků Jehovových. Aktiva „Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc.“ se od roku 2013 do roku 2015 navýšila o neuvěřitelných 776 milionů amerických dolarů.[1] Kompletní aktiva společnosti tak ke konci roku 2015 vzrostla na 1,45 miliardy amerických dolarů. Podle odhadu by tato aktiva mohla do roku 2020 předstihnout i aktiva Scientologické církve.[2] V dalším období, které ovšem ještě není ve zprávě zpracováno, se totiž majetek „Watchtower Bible and Tract Society“ opět navýšil. Společnost Strážná věž získala v roce 2016 údajně 340 milionů dolarů za prodej budov svého bývalého ústředí v Brooklynu v New Yorku (na adrese Columbia Hights 25–30). Za dalších šest budov pak v témže roce dalších 375 milionů dolarů a loni za další objekt částku 87,5 milionů dolarů.

Tento finanční úspěch kontrastuje s tím, že společenství svědků Jehovových na celém světě v posledních letech viditelně šetří a motivuje své členy k vyšší finanční obětavosti. Ve světě i u nás jsou prodávány Sály Království (budovy pro shromažďování svědků Jehovových), a v několika státech dokonce i sjezdové haly. Majetek roste nebývalým tempem i navzdory výdajům kvůli případům zneužívání dětí ve společenství svědků Jehovových.

Majetek v roce 2014. Obrázek je možzvětšit.
Majetek v roce 2016. Obrázek je možné zvětšit. Zdroj: Advocates for Awareness of Watchtower Abuses.

 

 

 

 

 

 

 

Další informace zde, zde, zde nebo zde. Náhledový obrázek bývalého světového ústředí společenství svědků Jehovových v Brooklynu v New Yorku. Foto: Flickr.

Související příspěvky:

Vyšetřování svědků Jehovových v Nizozemsku (zde).

Perzekuce svědků Jehovových v Rusku (zde).

Svědkové Jehovovi dále redukují své tiskoviny (zde).

Svědkové Jehovovi v Německu usilují o stažení knihy z trhu (zde).

 Poznámky:

[1] Zdroj: IRS – americký finanční úřad.

[2] Ta činí 1,7 miliardy amerických dolarů.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments