Komunita Dvanáct kmenů uspořádala dožínkovou slavnost

V neděli 26. srpna se do Mšeckých Žehrovic nedaleko Nového Strašecí sjelo přes 700 návštěvníků. Místní komunita hnutí Dvanáct kmenů zde uspořádala už čtvrtou dožínkovou slavnost.

Stejně jako v předchozích letech si návštěvníci mohli zakoupit farmářské plodiny a rukodělné výrobky, které členové komunity obvykle prodávají na farmářských trzích a ve vlastním obchůdku přímo v Mšeckých Žehrovicích. K dostání byly různé druhy domácích olejů, zeleniny, ovoce, celozrnného pečiva, bylinných mýdel, pokrmů, sladkostí a nápojů. Pěstování tradičních plodin a jejich zpracování je totiž tím hlavním, čím se komunita Dvanácti kmenů na veřejnosti prezentuje. Své produkty zde nabízeli také členové druhé komunity hnutí v České republice, která je ve Skalné u Chebu. Pomáhali jim ale také návštěvníci z komunit ve Španělsku a Francii.

Letošní ročník dožínek nabídl návštěvníkům také různé aktivity. Po celém areálu farmy a sadu byla rozmístěna stanoviště, kde si zájemci mohli vyzkoušet práci s koněm, dojení krav, případně jízdu s koňským povozem nebo traktorem. Pro děti byla připravena zvířecí zahrádka s nedávno narozeným teletem a domácí drůbeží, dřevěné prolézačky, lanová dráha a výroba dekoračních předmětů ze sušených makovic. K posezení pod stromy v sadu hrál a zpíval dětský orchestr.

Hlavním bodem dopoledního i odpoledního programu bylo divadelní představení dětí a dospělých z domácí školy hnutí. Hra s názvem Skrytý poklad vyprávěla o mladé, úspěšné, ale nešťastné ženě, která hledá pravou lásku a štěstí. Během svého putování se “Hledající” setkává s lidmi, kteří jí vypráví o tom, v čem spatřují své štěstí a lásku oni. V závěru však žena shledává, že jedinou cestou k lásce a štěstí je život mezi lidmi a pro lidi, kteří také nežijí jen pro své vlastní štěstí. Velkým oříškem pro mladé herce byla jistě čeština, kterou se většina z nich teprve učí. Navzdory tomu si herci vysloužili nadšené ovace. Na závěr představení naučili diváky píseň, kterou si potom společně zazpívali.

Fotografie z dožínkové slavnosti si můžete prohlédnout v galerii:

Foto: Jitka Schlichtsová

 

Psali jsme v Dingiru:

Teologie hnutí Dvanáct kmenů (zde)

Dvanáct kmenů ve zpravodajství (zde

Pod tlakem úřadů (zde)

Dvanáct kmenů: ani po roce nic rozhodnuto (zde)

 

Související příspěvky a články:

Evropský soud odmítl stížnost rodičů ze společenství Dvanáct kmenů (zde)

 

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments