Ekonomie náboženství – vyšel nový Dingir

Navzdory pohnuté aktuální situaci, kdy hodně služeb nefunguje a vzniklo tím mnoho komplikací, dnes oficiálně vychází nové číslo časopisu Dingir. Předplatitelé číslo obdrží, jak jsou zvyklí, do svých schránek. Podařilo se odeslat zásilku také našim partnerům na Slovensku. Elektronická i tištěná vydání lze stále objednávat také prostřednictvím e-shopu.

První číslo 23. ročníku časopisu Dingir se věnuje vztahu ekonomie a náboženství a pojednává jej z obou stran. Přináší jak texty, které čtenáře seznámí s oborem ekonomie náboženství jako takovým a teorií racionální volby v náboženském chování, tak s tím, jaký vliv mohou mít na hospodářství jednotlivá náboženství a naopak. Kromě samotných článků jsou tematicky laděné také knižní recenze. Rozhovor k tématu navíc poskytl ekonom Tomáš Sedláček. Podrobně se lze s obsahem čísla seznámit v úvodníku šéfredaktora Zdeňka Vojtíška, který je dostupný zde na webových stránkách Dingiru, kde je k nahlédnutí i několik dalších textů.

Redakce Dingiru přeje čtenářům, aby nad novým vydáním zažili stejně mocný aha-efekt, jako náš šéfredaktor před dvaceti lety na knihou Činy víry! [1]

[1] Rodney Stark – Roger Finke, Acts of Faith. Explaining the Human Side of Religion, Berkeley – Los Angeles: University of California Press 2000.

 

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments