Americké úřady prověřují, zda se řetězec Chick-fil-a nestal obětí diskriminace na základě náboženství

Nedávno jsme zde informovali o případu amerického stravovacího řetězce Chick-fil-a, kterému již dvě letiště neumožnila provozovat v jejich prostorách pobočku po té, co se v médiích psalo o jejich finanční podpoře konzervativním křesťanským organizacím. které se údajně provinily diskriminací vůči LGBT komunitě. Jmenovitě šlo o Fellowship of Christian Athletes, Paul Anderson Youth Home a Armádu spásy.

Nyní Federal Aviation Administration (FAA) – úřad, který dohlíží nad civilním leteckým provozem – začal prověřovat, zda se nejedná o diskriminaci na základě náboženství. FAA ve svém prohlášení uvádí, že federální legislativa „zakazuje správcům letiště kohokoliv na základě náboženského vyznání vylučovat z aktivit letiště, které čerpají dotací od FAA nebo z nich profitují“.

Mluvčí řetězce médiím sdělil, že firma se do vyšetřování nijak nevměšuje: „Jsme provozovatelem restaurací, která se věnuje jídlu a pohostinství poskytované všem a nezaujímáme žádný společenský ani politický postoj. Vítáme a přijímáme každého člověka bez ohledu na jeho náboženství, rasu, sexuální orientaci či pohlavní identitu.“

Podle The Christian Post, zde.

Související příspěvky:

Americký řetězec Chick-fil-A nemůže na letiště, údajně kvůli podpoře konzervativních křesťanských organizací

Ministerstvo spravedlnosti USA vyjadřuje obavy o stav náboženské svobody v zemi

Spor v Kanadě: Může majitel firmy odmítnout popřát „Veselý Ramadán“ nebo „Veselou Pride“?

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments