Promoce církve Sinčchondži se účastnilo více než 40 Čechů

Misijní působení církve Sinčchondži vede k takzvané promoci – slavnosti, kterou vrcholí příprava budoucích členů církve. Příprava trvá přes půl roku a očekává se, že adepti během ní pravidelně navštěvují bohoslužby a další akce (které obvykle vyplňují téměř všechen jejich volný čas), platí desátky a přivedou do společenství nejméně jednu další osobu (interním jazykem hnutí: „sklidí ovoce“).

Poslední evropská promoce se konala v neděli 13. května 2018 v konferenční středisku Saalbau ve Frankfurtu nad Mohanem. Účastnilo se jí více než 40 Čechů: mezi nimi byli jak ti, kdo promovali, tak nováčci, kteří se na promoci teprve připravují a těší. Hlavním řečníkem promoce byl Man Hee Lee, zakladatel církve Sinčchondži, jenž je svými následovníky považován za „zaslíbeného pastora“, s nímž přichází boží království.

Misijní úsilí náboženských společností obvykle nebývá předmětem zpravodajství. Církev Sinčchondži je ovšem výjimkou, a to kvůli tomu, že její veřejné působení je utajené. Právě při náboru nových stoupenců a jejich formaci ke členství jsou stávající členové instruováni místním vedením, aby svou církevní příslušnost zatajovali a zapírali. Dokonce i lži při náboru a při styku s příbuznými a přáteli jsou výslovně doporučovány a ospravedlňovány neobvyklým výkladem několika veršů z Bible.

Promoci je možné si poslechnout zde.

Náhledová fotografie Man Hee Leeho je z jeho vystoupení ve Frankfurtu 12. 5. 2018 na mírovém fóru, pořádaném organizací „Nebeská kultura, světový mír, obnova Světla“ (HWPL), již sám také založil. Video z fóra je zde.

Související články:

Misie církve Sinčchondži: zde.

Církev Sinčchondži má už i své české oponentyzde.

Církev Sinčchondži uspořádala v Praze veřejnou akcizde.

Korejská náboženská organizace HWPL začala působit i v Česku: zde.

Korejské církve v Českuzde.

Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Dle hlasů
Inline Feedbacks
View all comments
Jolek
Jolek
1. 9. 2019 23:51

Link na jeji aktualni pusobeni v Praze chybi.
Momentalne si rikaji You and I:
http://www.weareuandi.com

Prosim o zverejneni.