Protesty proti provolávání slávy Satanovi na Aljašce

„Co se neohne, se musí zlomit. Co může být zničeno pravdou, by nemělo být ušetřeno. Tak jest. Sláva Satanovi.“ Tato slova zazněla 20. června na začátku zasedání z úst Iris Fontanové, členky Satanova Templu. Asi deset zúčastněných opustilo pak zasedací místnost.

Odchod ze zasedání nebyl jediným projevem nesouhlasu, který po pronesené modlitbě následoval. Před budovou vlády se podle listu The Peninsula Clarion sešlo asi čtyřicet demonstrantů, na jejichž transparentech byly k vidění nápisy jako: „Odmítněte Satana a jeho dílo“ nebo „Poznejte Ježíše a jeho lásku“. „Bůh bude potěšen našimi modlitbami. Chceme pro Ameriku Boží požehnání, ne Satanovy kletby. Lucifer navždy zůstane ubožákem, kterého bychom měli vynechat,“ prohlásil William Siebenmorgen, jeden z protestujících, který kvůli demonstraci přiletěl až z Pensylvánie.

I. Fontanová byla jedním z žalobců v soudním sporu mezi americkou neziskovou organizací American Civil Liberties Union (ACLU) a obvodem Kenai Peninsula. Spor začala ACLU poté, co byl v roce 2016 schválen zákon, povolující pronášet zahajovací modlitby na zasedáních vlády pouze členům oficiálních a zavedených církví. Nejvyšší soud nakonec uznal, že zákon byl v rozporu s ústavou, a dnes mají možnost pronést zahajovací modlitbu všichni, bez ohledu na jejich náboženství.  

Podle The Washington Post, zde, s přihlédnutím k jiným zdrojům.  

 

Související příspěvky: 

Nejvyšší soud USA rozhodl v kauze Mírového kříže

„Stojíme za tebou, Jacku“, sdělují černošští duchovní cukráři, jehož případ bude řešit Nejvyšší soud USA

Reflexe: Satanismus – ale který?  

Hinduistické modlitby v USA stále kontroverzní

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments