Duchovní vůdce vizionářů z Medžugorje v čele nové církve

Na stránkách Vstříc novému stvoření (česká verze zde) byl před nedávnem publikován dokument, kterým byl podle jeho autorů Tomislava Vlašiče a Stefanie Cateriné veřejně vyhlášen vznik Církve Ježíše Krista celého vesmíru.

Předmětem víry tohoto společenství je podle její prezentace nejen deklarované uctívání Svaté Trojice, ale také existence tří vesmírů, ve kterých žijí lidé stvoření Bohem. V tom nejvyšším se nachází ti, kdo se – podle Vlašiče – nedopustili prvotního hříchu. V nejnižším pak ti, kdo se rozhodli sloužit Luciferovi. Země je „od samého začátku nejnepřátelštější planetou k Bohu“ a právě zde „má Lucifer od začátku největší moc.“ Na Zemi také proběhl Kristův vykupitelský čin, který ale jmenovaná církev vztahuje na celý vesmír a všechny lidi v něm žijící na různých planetách.

Selhání prvotní církve tak spočívá mimo jiné v tom, že omezila své působení na samotnou Zemi. Protože se církve do dnešních dnů nevrátila ke své původní misi – evangelizaci celého vesmíru, spojil v roce 2016 Duch Svatý věrné na zemi a „Ježíš a Panna Maria tento lid na Zemi a ve vesmíru výslovně nazvali: Církev Ježíše Krista celého vesmíru.“

Autoři provolání se prohlašují za členy „centrální buňky“, která je jedním z mimořádných nástrojů ke spáse celého vesmíru. Sami údajně přijímají zjevení, kdy jim je vysvětlována pravda o kosmickém zápase mezi dobrem a zlem.

Tomislav Vlašič je bývalý františkán, který se prezentoval jako duchovní vůdce údajných vizionářů zjevení v Hercegovském Medžugorje. Mariánská zjevení tam mají probíhat od roku 1981 dodnes, a přestože se zde scházejí miliony lidí z celého světa, katolická církev o pravosti zjevení oficiálně zatím nerozhodla. V roce 2009 byl Vlašič laicizován – tedy propuštěn ze stavu duchovenstva – poté, co porušil předepsaný režim pobytu ve františkánském klášteře v Lombardii. Zde měl zůstat do doby vyšetření řady obvinění, které proti němu byla vznesena vatikánskou Kongregací pro nauku víry.

Jeho dřívější vyjádření v podobném duchu, jako je to z letošního května, byla odsouzena různými katolickými teology.

Foto: Stránky Vstříc novému stvoření a Wikimedia Commons.

 

Související příspěvek:

Papež zpochybňuje pravost zjevení v Medžugorje (zde)

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Dle hlasů
Inline Feedbacks
View all comments
Skarlettka
Skarlettka
8. 6. 2020 12:07

Jak zakladatelé spš ke třem vesmírem a dalším teoriím? Odkud to čerpali?

Vojtěch Tutr
Vojtěch Tutr
Reply to  Skarlettka
15. 6. 2020 10:37

Dobrý den,
nástin teorie o vzniku třech vesmírů naleznete na stránce https://vstric-novemu-stvoreni.org/2019/11/17/cirkev-jezise-krista-celeho-vesmiru/ Odkud čerpali inspiraci, či jak na to přišli, je otázka spíše na pana Vlašiće a paní Caterinu.

Helena Amiconi
Helena Amiconi
12. 8. 2019 11:25

Preco padre vlasic uz nie je duchovnym tcom vizionarov?
Preco bol vlasic scomunicato z katolickej cirkvi?