Oznámení

Seminář o hermetismu a Lóži U Zeleného Slunce

Seminář o hermetismu a Lóži U Zeleného Slunce

Lóže u Zeleného Slunce je svébytná a nezávislá esoterní skupina zabývající se studiem i praxí tzv. hermetických věd (jde o tradiční západní okultní nauky: alchymie, astrologie, magie, kabala, divinační metody, posvátná geometrie, hermetická filosofie apod.). Lóže působí především v Jihlavě, pobočku má ale i v Praze. Založena byla roku 2011 a nyní patří k nejaktivnějším a nejotevřenějším okultním spolkům v ČR. Budeme hovořit především o vzniku a vývoji lóže, o jejích naukách a činnosti (v lóži je kladen velký důraz na rituální praxi). Podíváme se také na to, jak se liší od dalších esoterních skupin a v jakém se nachází kontextu na aktuální okultní scéně v Česku. Bude prostor i pro otázky. Lóži představí a na otázky bude odpovídat ideový otec a velmistr lóže Tabris.

Seminář se koná 7. března 2018 od 17 do 20 hodin (s krátkou přestávkou) na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy, Černá 9, Praha 1 ve Velké posluchárně. Vstup zdarma.

Seminář pořádá Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů. Je to druhý seminář po několikaleté přestávce. O prvním (o církvi Santo Daime) je možné se dočíst zde. Více o těchto seminářích je zde.