Huffington Post a po něm další americká média uvedla, že prezident Donald Trump chce usilovat o to, aby Scientologická církev ztratila statut od daní osvobozené organizace. Evidence u amerického finančního úřadu (RSI) je v USA vlastně jediný způsob registrace organizací jakožto náboženských, jelikož právě to je důvodem udělené výjimky. Scientologická církev, disponující obrovským majetkem, tento statut získala v roce 1993.

Žurnalisté se odvolávají na sdělení herečky Leah Reminiové, jež byla jako mnoho dalších hollywoodských hvězd členkou této organizace, a nyní patří k jejím hlasitým kritikům. Média zveřejnila soukromé zprávy, které ji poslal Lynne Patton, dlouholetý přítel rodiny amerického prezidenta, který nyní v Trumpově administrativě zastává vysokou pozici. Ve zprávách herečce psal, že bude usilovat o vyškrtnutí scientologie ze seznamu církví  a že s ním v tomto Trump „už ani nemůže více souhlasit“.

Huffington Post ovšem uvádí názor právníka Larryho Nobleho, bývalého generálního rady Federální volební komise, že pokud by Trump a jeho lidé ovlivňovali IRS, znamenalo by to překročení jejich pravomocí.

Podle  Huffington Post a Fox News, obrázek scientologického centra v Hollywoodu je převzat z Wikipedie.